ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

R. Moldova a participat în cadrul segmentului de nivel înalt al celei de-a 46-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului

17:36 | 22.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministrul interimar, ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, a susținut astăzi un discurs în cadrul segmentului de nivel înalt al celei de-a 46-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, care are loc în format de videoconferință, în perioada 22 – 24 februarie curent, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al MAEIE. 

În alocuțiune, șeful delegației moldovene a vorbit despre impactul pandemiei asupra drepturilor omului, în special cu privire la grupurile vulnerabile care au fost cel mai puternic afectate de pandemie, precum și a adresat comunității internaționale un apel de a condamna încălcările drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Aureliu Ciocoi a punctat că orice măsuri de atenuare a efectelor pandemiei trebuie să aibă la bază respectarea drepturilor omului, fiind accentuată importanța dreptului la sănătate, iar în acest sens există necesitatea consolidării cooperării internaționale în vederea asigurării accesului la vaccin pentru toți.

În cadrul intervenției sale, o atenție aparte a fost acordată situației drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fiind aduse în atenția comunității internaționale abuzurile pretinselor structuri transnistrene care s-au agravat și mai mult sub pretextul pandemiei.

Totodată, oficialul s-a referit la acțiunile Guvernului Republicii Moldova pe dimensiunea drepturilor omului, ca parte a eforturilor de realizare a reformelor democratice în țara noastră. Intervenția video a oficialului moldovean poate fi accesată pe platforma digitală a Secretariatului ONU.

foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!