ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul președintelui Maia Sandu

16:32 | 23.02.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a declarat astăzi neconstituțional decretul președintelui Maia Sandu prin care a delegat-o în mod repetat pe Natalia Gavriliță pentru a forma un Cabinet de miniștri, transmite MOLDPRES.

După mai multe ore de deliberare, judecătorii Curții Constituționale au decis că decretul prin care președintele Republicii Moldova a delegat în mod repetat pe Natalia Gavriliță să formeze un Cabinet de miniștri este neconstituțional.

În punctul trei al aceleiași decizii, judecătorii constituționali au cerut fracțiunilor parlamentare și instituției prezidențiale să recurgă la noi consultări pentru desemnarea unui prim ministru.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!