ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Căușeni a fost lansat un Parteneriat local de ocupare

11:25 | 25.02.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Consiliul raional Căușeni a semnat ieri un Acord de Parteneriat local de ocupare cu Organizația Internațională a Muncii și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, în vederea redresării impactului pandemiei asupra situației social-economice în localitate, transmite MOLDPRES.

Prin intermediul Comisiei teritoriale pentru consultări și negocieri colective a fost asigurată o planificare negociată pe parcursul procesului de consultare dintre sindicate, patronate și administrația publică locală. În acest proces s-a ținut cont mai ales de  interesul grupurilor specifice: angajați, angajatori, persoane cu dizabilitate, victime ale violenței în familie, migranți reîntorși urmare a pandemiei etc.

„Au fost analizate mai multe sectoare care ar putea contribui la redresarea situației și crea locuri de muncă cum ar fi apicultura, industria textilă, meșteșugăritul ş.a. Câteva dintre acestea au fost validate de către comisie, or, în baza acestora au fost elaborate proiecte care țintesc abilitarea economică a femeilor și tinerilor în vederea lansării unei afaceri, suportul în îmbunătățirea proceselor operaționale și extinderea afacerilor, astfel fiind create locuri de muncă noi pentru persoanele cu calificări joase”, au precizat surse de la Consiliul raional Căușeni.

Implementarea Parteneriatului local de ocupare Căușeni se estimează la circa 147 de mii de dolari. Agenția de Dezvoltare Austriacă și Organizația Internațională a Muncii vor acorda un suport în sumă de aproximativ 130 de mii de lei, pentru mai multe linii de intervenții.

Cele cinci proiecte/acțiuni ale Parteneriatului local de ocupare  Căușeni au drept scop crearea și formalizarea a 145 de locuri de muncă și lansarea a 50 start-up-uri în sectoare cu potențial de creare a locurilor de muncă, extinderea a 50 de întreprinderi mici și micro. Peste o mie de persoane din raionul Căușeni, inclusiv persoane din categoriile cu risc de excludere socială, vor beneficia de oportunitățile oferite de proiect și în jur de 1500 de persoane din comunitate vor beneficia indirect.

foto: căuseni.md

img21001451

img21001451

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!