ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 30 de hectare cu vegetație uscată au fost cuprinse de flăcări în ultimele 24 de ore

10:15 | 11.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit pentru a stinge 11 focare de vegetație arsă în care au fost compromise 32 hectare de teren, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, pe parcursul zilei de ieri, pompierii au fost solicitați să intervină după ce un teren de circa 20 hectare a fost cuprins de flăcări în apropiere de localitatea Molovata, raionul Dubăsari. Mai multe ore salvatorii au luptat cu focul pentru ca acesta să nu obțină răspândire.

De ajutorul angajaților IGSU a fost nevoie și în cazul unui incendiu de vegetație izbucnit în orășelul Codru, municipiul Chișinău. Aici pompierii au stins iarba, care a luat foc și risca să ajungă la spațiile locative. Pompierii au fost solicitați și în localitatea Colonița, după ce un hectar de iarbă s-a aprins, iar la Hârbovăț, raionul Anenii Noi, salvatorii au intervenit pentru a stinge vegetația aprinsă pe o suprafață extinsă.

În acest context, IGSU îndeamnă oamenii să respecte normele antiincendiare și să nu aprindă iarba uscată și gunoiul menajer. În condiții de vânt și umiditate redusă, orice scânteie se poate transforma în incendii de proporții.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!