ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parisul și alte 16 regiuni franceze intră în lockdown pentru o lună

11:19 | 19.03.2021 Categorie: Externe

Paris, 19 mar. /MOLDPRES/. Paris, Nisa, dar și un număr mare de regiuni ale Franței, vor intra din nou în lockdown pentru o perioadă de o lună, în contextul unei creșteri puternice a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 și în urma suprasaturării spitalelor, a anunțat prim-ministrul Franței, Jean Castex, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Cele 16 regiuni ale Franței vor intra în lockdown de vineri, în mijlocul unui al treilea val de infectări cu coronavirus, inclusiv regiunea Ile-de-France care include și capitala franceză.

Acest plan presupune limitarea capacității liceelor la jumătate și închiderea tuturor magazinelor neesențiale. Cetățenii francezi din zonele carantinate vor trebui să aibă semnată o declarație atunci când ies din casă și nu au voie să se depărteze de casă la o distanță mai mare de 10 kilometri.

În restul regiunilor, restricțiile de circulație pe timp de noapte vor începe de la ora 19. Oamenii ar trebui să lucreze de acasă măcar 4 zile din 5, a declarat premierul francez Castex.

Franța a devenit un epicentru al numărului de infectări în ultimele săptămâni, iar mutația britanică a virusului reprezintă acum 75% dintre cazuri. Persoane din ce în ce mai tinere și fără istoric de boli ajung la terapie intensivă, iar perioada de spitalizare crește și ea considerabil.

foto: connexionfrance.com

img21002090

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!