ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Banca Națională a fost evaluată în conformitate cu standardele internaționale

13:59 | 19.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. În luna martie, s-a finalizat misiunea de evaluare externă a conformității activității de audit intern a Băncii Naționale a Moldovei (BNM) cu Standardele Internaționale pentru Practica Profesională a Auditului Intern (IPPF) și Codul de etică elaborate de Institutul Auditorilor Interni (IIA). Evaluatorul extern a confirmat gradul de „Conformare generală" al funcției de audit intern a BNM cu standardele menționate și Codului de etică, care reprezintă cel mai înalt grad de conformitate, transmite MOLDPRES.

Potrivit BNM, în cadrul evaluării au fost evidențiate îmbunătățiri la capitolele: independența funcției de Audit Intern asigurată prin raportarea către Consiliul de Supraveghere/Comitetul de Audit ale BNM; gestionarea funcției de audit intern și documentarea misiunilor de audit inclusiv prin utilizarea soluției informatice specializate pentru gestionarea activității de audit.

Evaluarea a fost efectuată de un reprezentant al Băncii centrale a Belgiei cu certificare în domeniu, în contextul asistenței tehnice bilaterale. Conform Standardelor IIA, evaluarea externă se realizează o dată la cinci ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!