ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Autoritățile au achiziționat alte 100 mii de teste rapide pentru detectarea SARSCoV-2

18:26 | 02.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Alte 100.000 de teste rapide de diagnostic pentru detectarea Ag SARSCoV-2 au fost distribuite laboratorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și urmează să fie repartizate asistenței medicale primare și spitalicești. Testele au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor MSMPS, persoanele care prezintă simptome COVID-19 sau care au fost în contact cu o persoană confirmată pot realiza testul rapid la antigenul SARS-CoV-2, gratuit, adresându-se la medicul de familie. 

Testarea rapidă trebuie aplicată în primele zile de la debutul simptomelor. După această perioadă, rezultatul testului rapid trebuie ignorat, deoarece ar putea prezenta rezultate incorecte. În situația în care persoana prezintă simptome de COVID-19, iar testul rapid este negativ – este necesar să fie efectuat  testul prin metoda PCR pentru confirmarea diagnozei.

Aceste tipuri de teste vor fi folosite și în unitățile de primiri urgente și la nivelul asistenței medicale primare.

foto: MSMPS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!