ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania și Franța îndeamnă la reținere în conflictul ruso-ucrainean

09:55 | 04.04.2021 Categorie: Externe

Paris, 4 apr. /MOLDPRES/. Germania și Franța, care au rol de mediator în conflictul ruso-ucrainean, au lansat un apel la "reţinere" şi "dezescaladare imediată" între cele două ţări, declarându-se "preocupate de numărul tot mai mare de încălcări ale încetării focului", relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Germania și Franța și-au reafirmat "sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei". Cele două ţări s-au arătat "preocupate de numărul tot mai mare de încălcări ale încetării focului, în contextul în care situaţia din estul Ucrainei s-a stabilizat din iulie 2020", potrivit unui comunicat comun.

Recent, Kievul şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la sosirea a mii de soldaţi şi echipamente ruseşti la frontiera ruso-ucraineană.

Și Casa Albă a promis Kievului un sprijin "neclintit" în faţa "agresiunii Rusiei", văzută ca sprijin militar al separatiștilor, în pofida dezmințirilor Moscovei.

Rusia a anunţat, vineri, manevre militare destinate să simuleze apărarea împotriva unui atac cu drone într-o regiune din apropierea Ucrainei.

După un armistiţiu cu o durată record în a doua jumătate a anului 2020 în estul Ucrainei, ciocnirile s-au înmulțit din ianuarie între separatişti şi forţele ucrainene, fiecare parte respingând responsabilitatea pentru acestea.

foto: bnn-news.com

img21002538

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!