ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oamenii legii au descins în mai multe raioane, într-un dosar de circulație ilegală a drogurilor

11:38 | 15.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Oamenii legii au desfășurat 16 percheziții în raioanele Orhei, Criuleni și municipiul Chișinău. Domiciliile percheziționate le aparțin membrilor unui grup infracțional, specializați în vânzarea marijuanei în cantități deosebit de mari, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PCCOCS, acțiunile grupului au fost documentate timp de patru luni, sub conducerea procurorilor PCCOCS, de către ofițerii de investigații ai Direcției Investigații „Centru” a INI, în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală. În această perioadă, au fost efectuate mai multe achiziții de control.

În rezultatul perchezițiilor desfășurate, oamenii legii au depistat și ridicat 2 kg de marijuana și 3 kg de marijuana de tip „hidropon” în valoare de circa 500 mii de lei. De asemenea, au fost ridicate cântare electronice, mecanisme artizanale destinate consumului de substanțe narcotice, haşiş, un cartuş de calibrul 7,62 mm, mai multe arme albe, dar și sume de zeci de mii de euro și dolari și peste un milion de lei.

Ca rezultat, au fost reținute zece persoane, dintre care cinci au fost plasate în arest. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la șapte la 15 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!