ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

18:24 | 22.04.2021 Categorie: Comunicate

Implementarea proiectelor de construcție a drumului de ocolire a municipiului Comrat și a unui segment al traseului național M3 Porumbrei-Cimișlia – discutată în cadrul unei întrevederi cu antreprenorul  

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. În cadrul unei întrevederi, conducerea Administrației de Stat a Drumurilor a discutat cu antreprenorul ONUR Taahut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. despre progresul de îndeplinire a lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a municipiului Comrat și a unui segment al traseului național M3 Porumbrei-Cimișlia, care traversează extravilanul orașului Cimișlia, satelor Iurievca, Porumbrei, Sagaidac, Gradiște, Coștangalia din raionul Cimișlia.

Pentru moment, pe șantierul de construcție a 19 km ai drumului național M3 Porumbrei-Cimișlia și 18,2 km ai drumului de ocolire a orașului Comrat sunt în proces de finalizare lucrările la suprastructura podurilor, de construcție a terasamentului și pod

În cadrul ședinței, antreprenorul a mulțumit conducerii ASD pentru sprijinul acordat în procesul de tranziție la standardele europene. ,,Intervenim operativ de fiecare dată când apar dificultăți la implementarea contractelor privind construcția drumurilor naționale. Respectarea termenilor contractuali și calitatea lucrărilor executate reprezintă cooperarea ambelor părți, atât a Administrației cât și a companiei care și-a asumat finalizarea construcției tronsoanelor către sfârșitul lunii ianuarie a anului 2022'', a comunicat Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Drumul de ocolire a orașului Comrat va avea 2 benzi de circulație, structură rutieră din beton asfaltic, 6 poduri, 12 podețe noi și peste 500 de indicatoare rutiere. Segmentul de drum al traseului național M3 Porumbrei-Cimișlia este prevăzut la fel cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic, va avea 8 poduri, 19 podețe și peste 1000 de indicatoare rutiere.

Contractele încheiate cu compania ONUR din Turcia au o valoare totală de 59,4 milioane de euro, acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut de către Banca Europeană de Investiții.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!