ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salariile personalului din instituțiile medicale ar putea fi majorate cu 40%

15:30 | 23.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Deputații au aprobat astăzi, în prima lectură, o inițiativă legislativă care prevede majorarea salariilor personalului din instituțiile medico-sanitare publice cu 40% de la 1 iulie 2021,comunică MOLDPRES.

Documentul presupune alocarea resurselor financiare suplimentare pentru majorarea salariilor tuturor categoriilor de personal angajat în instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, inclusiv contabili, economiști și alte categorii de personal administrativ-gospodăresc care anterior au beneficiat de o creștere de 3%.

Cheltuielile necesare aferente majorărilor salariilor de funcții propuse în proiect se estimează pentru anul 2021 la circa 685 milioane de lei, de care vor beneficia circa 45 de mii de persoane.

De asemenea, se propune ca alte aproape 272 de milioane de lei să fie alocate pentru acordarea sporului calculat personalului antrenat în acordarea asistenței medicale persoanelor care întrunesc criteriile definiției de caz COVID-19 ca rezultat a creșterii numărului de personal implicat în tratamentul infecției.

img21003037

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!