ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un sector din drumul Hâncești – Leova – Cahul – Giurgiulești va fi reconstruit

18:27 | 26.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Lucrările de reabilitare a drumului republican R34 Hâncești – Leova – Cahul – Giurgiulești se desfășoară pe o lungime de 83 de km, fiind divizate în două loturi. În cadrul unei vizite la șantierul de construcție, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) au verificat astăzi efectuarea lucrărilor topo-geodezice, de defrișare, construcție a terasamentelor și relocare a utilităților inginerești, transmite MOLDPRES.

Tronsonul, aflat în proces de reparație, traversează orașul Hâncești, satul Sărata-Galbenă din raionul Hâncești și orașul Leova, localitățile Cneazevca, Sărata Nouă, Hănăsenii Noi din raionul Leova și orașul Cantemir. „Îmbunătățirea condițiilor de circulație rutieră a traseului național va asigura dezvoltarea infrastructurii, accesul cetățenilor către instituții de menire socială, cu măsuri de protecție împotriva inundațiilor din unele regiuni”, indică ASD.

Contractul, încheiat cu o companie din Turcia la sfârșitul lunii februarie a anului 2020, prevede reconstrucția sistemului rutier existent, reabilitarea a nouă poduri și 57 de podețe. Antreprenorul și-a asumat angajamentul de a finaliza integral lucrările către sfârșitul lunii februarie a anului 2023. Proiectul de reparație a traseului național R34 se desfășoară din împrumutul de peste 56 milioane de euro acordat Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

foto: ASD

img21003099

img21003099

img21003099

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!