ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Legislativului

18:50 | 28.04.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat acum câteva minute că a semnat decretul de dizolvare a Legislativului, iar alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie, comunică MOLDPRES.

“Am semnat decretul de dizolvarea a actualului Parlament și am deschis calea pentru cetățeni care vor putea să își aleagă un Legislativ care să îi reprezinte. Puterea e în mâinile poporului și am încredere că cetățenii vor alege calea corecta spre crearea unui stat dezvoltat și democratic. Data alegrilor se stabilește pentru 11 iulie 2021. Trebuie să punem cât mai repede punct haosului și după alegeri vom numi un Guvern responsabil”, a opinat Sandu.

Anunțul șefului statului vine la scurt timp după ce Curta Constituțională a calificat drept neconstituțională Hotărârea Parlamentului privind declararea stării de urgență.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!