ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a felicitat locuitorii Găgăuziei cu ocazia sărbătorii „Hederlez”

20:35 | 06.05.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat astăzi un mesaj de felicitare locuitorilor Găgăuziei cu prilejul sărbătorii „Hederlez”, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Astăzi în Găgăuzia este celebrată sărbătoarea „Hederlez” - ziua primăverii, reînnoirii și începutului unei noi vieți, a unor tradiții populare, cântece şi dansuri de neuitat, a unor bucate delicioase şi, desigur, a vestitelor curse de cai Altîn At! Îi felicit pe locuitorii Găgăuziei și le doresc, înainte de toate, multă sănătate, bunăstare și prosperitate”, se spune în mesajul Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că, din cauza pandemiei, evenimentele din acest an cu prilejul sărbătorii „Hederlez” au loc în regim online. „Sper că în curând ne vom putea vedea cu toții împreună!”, a afirmat Președintele Maia Sandu.

foto: gagauzinfo.md

img21003315

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!