ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul Tomai din UTA Gagauz-Yeri va participa la un proiect ecologic

12:55 | 13.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 mai. /MOLDPRES/. Primăria satului Tomai din UTA Gagauz-Yeri a semnat un acord cu o companie specializată în producerea „energiei verzi”. Întreprinderea va beneficia de un teren de 19 hectare, arendat pentru 30 de ani, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

Pe acest teritoriu, investitorul va instala paneluri pentru producerea energiei solare. Documentul a fost semnat la Agenția pentru atragerea investițiilor din autonomia găgăuză, care gestionează acest proiect.

Primarul localităţii Tomai, Fiodor Topciu, a punctat mai multe beneficii de care va profita unitatea teritorial-administrativă ca urmare a implementării proiectului.

„Plata pentru arenda terenului constituie 557 de mii de lei pe an, impozitul funciar este de 20 de mii de lei, iar suma restituirii cheltuielilor pentru consumul energiei electrice în cadrul instituțiilor satului, precum şi la iluminatul stradal reprezintă 238 de mii de lei anual”, a estimat Fiodor Topciu, citat de gagauzinfo.md.

Conform sursei citate, investitorul preconizează să deschidă în Tomai până la 30 de locuri noi de muncă.  

foto: gagauzinfo.md

img21003431

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!