ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PRECIZARE: Doar moldovenii care dețin cetățenie română se vor putea vaccina împotriva COVID-19 la Iași

13:46 | 13.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 mai. /MOLDPRES/. Doar moldovenii care dețin cetățenia României se vor putea vaccina împotriva COVID-19 la Iași, în cadrul unui maraton ce va fi organizat în perioada 14-17 mai de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din localitate, comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat emis de USMF „Nicolae Testemițanu”, la maraton se vor putea vaccina doar cetățenii Republicii Moldova care dețin și cetățenia statului român. Imunizarea se va desfășura non-stop, începând cu ziua de vineri, 14 mai, ora 16:00, până luni, 17 mai, ora 8:00. Astfel, orice persoană cu cetățenie română, care a împlinit vârsta de 16 ani, se poate prezenta la sediul instituției (str. Universității nr. 16) fără programare, pentru a fi imunizată cu prima doză de ser Pfizer. Pentru minori este necesar un acord, în scris, al unui părinte sau al tutorelui legal.

Rapelul va fi asigurat de UMF Iași la 21 de zile de la prima doză, în weekend, în perioada 4-6 iunie curent.

Anterior, aceeași sursă anunța că la maraton vor fi admiși și cetățenii R. Moldova care nu au acte românești, iar imunizarea urma să fie făcută în baza buletinului de identitate moldovenesc sau a pașaportului biometric.

img21003437

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!