ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Construcția drumului de acces către noul pod peste Nistru a fost discutată în cadrul unei ședințe

13:33 | 19.05.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Autorităţile din ţara noastră împreună cu o companie de proiectare sunt în proces de identificare a variantelor tehnice de amplasare a drumurilor de acces către podul peste râul Nistru din preajma localității Cosăuți (Republica Moldova) și orașul Yampil (Ucraina) ce urmează să fie construit, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit ASD, în prezent, se elaborează studiul de fezabilitate în vederea stabilirii poziției amplasării podului rutier transfrontalier peste râul Nistru, inclusiv a drumurilor de acces către acesta. „Drumul de acces cu o lungime de circa 5 km este preconizat în preajma localităților Cosăuți și Iorjnița, ajungând spre drumul de ocolire al municipiului Soroca. Acest drum va asigura conexiunea dintre podul peste Nistru cu drumul național R14.1 R14 – Cosăuți – frontiera cu Ucraina și va fi construit din mijloacele financiare ale Republicii Moldova”, indică sursa citată.

Podul peste râul Nistru, situat între localitatea Cosăuți din raionul Soroca și orașul ucrainean Yampil, va avea o lungime de circa 362 metri și va asigura un coridor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova către Uniunea Europeană, inclusiv va reduce considerabil timpul de deplasare din Chișinău spre Kiev.

foto: ASD

 

img21003570

img21003570

img21003570

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!