ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 45 de mii de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost distribuite centrelor de vaccinare din țară

08:42 | 25.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Un număr de 45.294 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost distribuite ieri, în mod proporțional, la Centrele de vaccinare din țară, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, săptămâna trecută Republica Moldova a recepționat 100.620 de doze de Pfizer-BioNTech, care au fost oferite gratuit prin intermediul platformei COVAX.

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost vaccinate 306.610 persoane.

La data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus au acces la ser în toate Centrele de vaccinare din țară. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

foto: MSMPS

img21003718

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!