ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un troleibuz și un autobuz vor circula în capitală pentru a asigura accesul locuitorilor la procesul de imunizare

11:35 | 26.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Pentru a asigura accesul la imunizarea împotriva COVID-19, Primăria municipiului Chișinău a lansat două puncte de vaccinare mobile, transmite MOLDPRES.

Un troleibuz și un autobuz, dotate și asigurate cu personal medical, vor circula începând de astăzi prin capitală pentru a oferi doritorilor posibilitatea de a se vaccina.

Potrivit primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, cele două centre mobile de vaccinare vor opri în stații, iar persoanele care doresc se vor putea imuniza, prezentând doar buletinul de identitate. „Municipalitatea are suficiente doze de vaccin - Pfizer, Astra Zeneca și serul chinezesc. Cetățenii pot alege vaccinul cu care se vor imuniza”, a specificat Ceban.

În același timp, edilul capitalei a declarat că inițiativa lansată azi vine să contribuie la sensibilizarea cetățenilor față de procesul de vaccinare și că, în afara celor două centre mobile, în municipiul Chișinău există 60 de centre de vaccinare unde cetățenii pot să se imunizeze.

Troleibuzul va circula conform unui grafic prestabilit, în toate sectoarele capitalei, iar autobuzul se va deplasa în suburbii. În scopul facilitării identificării de către cetățeni a unităților, pe partea exterioară a acestora au fost lipite autocolante cu mesaje în susținerea Campaniei de vaccinare anti COVID-19. 

Totodată, la finele săptămânii curente, municipalitatea, în comun cu Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale, vor organiza un maraton al vaccinării la Palatul Republicii. Evenimentul se va desfășura în perioada 28-30 mai, în intervalul orelor 09:00 – 22:00. Vaccinarea va fi posibilă fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate. În cadrul maratonului, vor fi disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19 aprobate în Republica Moldova, precum: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac.

img21003759

img21003759

img21003759

img21003759

img21003759

img21003759

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!