ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Relațiile bilaterale și situația regională au fost discutate de către președinții Republicii Moldova și Slovaciei

18:47 | 26.05.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Aprofundarea dialogului bilateral și a cooperării economice, gestionarea pandemiei și situația politică din țară și din regiune au fost principalele subiecte pe care le-a discutat astăzi, în format de videoconferință, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu președintele Republicii Slovace, Zuzana Čaputová, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Am mulțumit Slovaciei pentru sprijinul consecvent acordat țării noastre pentru programele de dezvoltare, precum și pentru susținerea financiară a spitalelor din Republica Moldova. Datorită acesteia, instituțiile sanitare de la noi au putut cumpăra echipamente performante în combaterea Covid-19”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a apreciat importanța atribuită de Slovacia, în calitate de membru al Grupului de la Visegrád, consolidării relațiilor cu statele Parteneriatului Estic. De asemenea, președintele Maia Sandu a invitat-o pe Zuzana Čaputová să efectueze o vizită în Republica Moldova, atunci când situația pandemică o va permite.

foto: Președinție

img21003782

img21003782

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!