ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile sanitare ale municipiului Chișinău au decis relaxarea măsurilor anticovid

17:18 | 27.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a relaxat măsurile de combatere a pandemiei de coronavirus, transmite MOLDPRES.

Potrivit unei decizii adoptate astăzi,  locuitorii capitalei nu mai sunt obligați să poarte mască în spațiile deschise. Obligativitatea purtării măștii rămâne însă valabilă pentru spațiile închise, transportul public, dar și pentru evenimente, manifestații în masă și întruniri publice.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost decisă revenirea la regimul obișnuit de lucru cu respectarea măsurilor anticovid a instituțiilor din domeniul HORECA. Excepție fac cluburilor de noapte, discotecile și karaoke.

Organizarea evenimentelor va avea loc cu o capacitatea de 50 la sută din locurile sălii. Teatrele și sălile de concerte revin la programul obișnuit cu păstrarea distanței între persoane de un metru și cu purtarea măștilor. Mai mult, își reiau activitate locurile de agrement și parcurile de distrații, precum și târgurile tematice. De asemenea, a fost permisă organizarea activităților taberelor pe teritoriul municipiului Chișinău și a competițiilor sportive. 

foto simbol

img21003802

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!