ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a discutat cu Ambasadorul Republicii Federale Germania

07:40 | 28.05.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut ieri o întrevedere cu Ambasadoarea Republicii Federale Germania în țara noastră, Angela Ganninger, informează MOLDPRES. 

Potrivit Serviciului de presă al instituției prezidențiale, șefa statului a mulțumit Guvernului Federal atât pentru susținerea constantă a Republicii Moldova, cât și pentru asistența generoasă oferită în lupta cu pandemia.

„Ne dorim continuitate atât pe direcția cooperării politice, cât și în domenii ce vizează schimburile comerciale și investițiile, dezvoltarea regională, energia regenerabilă, reforma învățământului profesional-tehnic. Mizăm pe sprijinul Germaniei în procesul de recuperare a economiei după criza pandemică, dar și în realizarea proiectelor care să conducă la dezvoltarea Republicii Moldova”, a declarat președintele Maia Sandu.

Discuțiile s-au referit și la bilanțul vizitei oficiale pe care președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat-o la Berlin, în perioada 19-20 mai, precum și acțiunile ce urmează a fi întreprinse ca urmare a acestei vizite. 

Germania este, de circa trei decenii, un partener puternic al Republicii Moldova, inclusiv în cadrul UE.

foto: Președinție

img21003819

img21003819

img21003819

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!