ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 5500 de persoane s-au imunizat la Maratonul de vaccinare din capitală

09:25 | 31.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Peste 5500 de persoane au fost imunizate în cele trei zile ale Maratonului de vaccinare din Chișinău, organizat de Primăria capitalei și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la Palatul Republicii, comunică MOLDPRES.

Potrivit autorităților municipale, peste 200 de cadre medicale de la spitalul “Sf. Treime”, USMF “N. Testemițanu” și Colegiul Național de Medicină au fost implicate în procesul de imunizare.

Secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea, a venit cu un mesaj de mulțumire către medici, asistenți medicali, Primăria Chișinău și alți parteneri care au contribuit la organizarea eficientă a procesului de imunizare în cadrul maratonului.

„Am avut un suport necondiționat din partea administrației Palatului Republicii, precum și din partea partenerilor UNICEF, OMS. Maratonul a fost organizat conform principiului de transparență, iar astăzi am ajuns la o rată de acoperire vaccinală de aproape 10% din populație. În continuare, îndemnăm toți oamenii să se imunizeze. Toate punctele de vaccinare din țară au stocuri suficiente de ser”, a spus Cernelea.

În cadrul Maratonului Vaccinării au fost disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19, prezente în Republica Moldova, precum: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac.

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi au fost vaccinate 409.108 persoane.

img21003859

img21003859

img21003859

img21003859

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!