ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste 10 la sută din populația Republicii Moldova a fost vaccinată anti COVID-19

11:40 | 01.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Până în prezent, în Republica Moldova au fost imunizate împotriva COVID-19 un număr de 416.814 persoane, ceea ce constituie peste 10 la sută din populația țării. Peste 2% au primit deja ambele doze, comunică MOLDPRERS.

Potrivit conducerii Agenției Naționale de Sănătate Publică, până la momentul de față, în țară au ajuns 886.390 de doze de vaccin. Circa 90 la sută au fost repartizate deja în teritoriu. Săptămâna trecută au fost administrate peste 100 mii de doze de vaccin, o mare parte dintre acestea în cadrul maratoanelor organizate.

Conform sursei citate, în prezent, sunt eligibile pentru vaccinare toate persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani. Acestea pot apela la medicul de familie sau se pot programa online pentru a fi imunizați.

Până astăzi, cu prima doză de vaccin au fost imunizate peste 400 mii de persoane, iar rapelul a fost administrat la 76.663. Acoperirea vaccinală printre personalul medical este de peste 80 la sută. Autoritățile au anunțat că în scurt timp în țară vor ajunge noi stocuri de AstraZeneca.

De asemenea, din totalul persoanelor imunizate împotriva COVID-19, peste 1370 au prezentat reacții adverse moderate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!