ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Pictorul Liviu Hâncu și-a expus lucrările la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși”

19:50 | 03.06.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. O expoziție personală cu genericul ”Expresia plastică a cotidianului” a artistului plastic Liviu Hâncu a fost vernisată astăzi la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” din capitală, informează MOLDPRES.

Expoziția cuprinde 108 de lucrări de pictură, realizate de autor în diferite tehnici.

În debutul manifestării, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Florina Breazu, a menționat că  Liviu Hâncu este un artist plastic consacrat, care s-a afirmat în acest domeniu în țară și peste hotare. ”Face și pictură, și critică de artă. Este un artist care aplică cunoștințele teoretice și în practică. E cunoscut nu numai în toată Europa, dar și dincolo de Ocean”, a mai spus Florina Breazu.

La rândul său, președintele Uniunii Artiștilor Plastici, Dumitru Bolboceanu, i-a înmânat pictorului o diplomă și medalia ”Mihai Grecu” din partea instituției pe care o conduce, ”pentru promovarea valorilor intelectuale, artistice și morale”.

Liviu Hâncu s-a născut pe 13 iulie 1959 în satul Volodeni, raionul Edineț. În 1978 a absolvit Școala de Arte Plastice ”I. Repin”, iar în 1989 – Academia de Arte Plastice și Arhitectură din Sankt-Petersburg, Rusia. A avut expoziții personale în Republica Moldova, Austria, Germania, România, Slovacia, SUA, Turcia, Ungaria și în alte țări. În 1993 a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici și membru al Asociației Internaționale a Artelor Plastice, AIAP UNESCO, Paris. Din 2003 până în prezent este conferențiar universitar la Universitatea Tehnică a Moldovei. Liviu Hâncu a fost distins cu mai multe premii la numeroase expoziții-concurs din țară și de peste hotare.

Expoziția va fi deschisă până la 20 iunie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!