ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Astăzi începe EURO 2020

09:12 | 11.06.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Din cauza pandemiei COVID-19, turneul final al Campionatului European de fotbal - EURO 2020 – începe un an mai târziu decât era planificat, cu meciul Italia - Turcia care se va desfășura astăzi pe Stadio Olimpico din Roma, începând cu ora 22.00, transmite MOLDPRES.

Turneul final are loc în condiții speciale, în 11 orașe de pe continental european, cu prezentă redusă a spectatorilor, care variază de la 25% până la 65% din capacitatea stadioanelor.

Cele 24 de echipe participante sunt împărțite în șase grupe, cea mai puternică fiind F, în care se regăsesc campioana mondială Franța, campioana europeană Portugalia, Germania şi Ungaria.

Grupa A (Roma şi Baku): Turcia, Italia, Țara Galilor, Elveția;

Grupa B (Copenhaga şi Sankt Petersburg): Danemarca, Finlanda, Belgia, Rusia;

Grupa C (Amsterdam şi București): Olanda, Ucraina, Austria, Macedonia de Nord;

Grupa D (Londra şi Glasgow): Anglia, Croația, Scoția, Cehia;

Grupa E (Sevilla şi Sankt Petersburg): Spania, Suedia, Polonia, Slovacia;

Grupa F (Munchen şi Budapesta): Ungaria, Portugalia, Franţa, Germania.

Finala se va juca pe 11 iulie, pe Stadionul Wembley din Londra (22:00).

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European pe Arena Națională din București. Pe acest stadion vor fi jucate trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Națională sunt programate meciurile Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câștigătoarea Grupei F şi formația clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

În 2020 s-au sărbătorit 60 de ani de la înființarea competiției, iar Campionatul European trebuia să se desfășoare inițial în 12 orașe, între 12 iunie şi 12 iulie 2020.

foto: eurosport.ru

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!