ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Rezerve Materiale a început distribuirea motorinei din ajutorul umanitar al României

10:04 | 17.06.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Agenția Rezerve Materiale (ARM) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a început distribuirea motorinei acordată Republicii Moldova din partea României, destinată agricultorilor afectați de seceta anului 2020, transmite MOLDPRES.

Potrivit directorului ARM, Gheorghe Tretiacov, din data de 14 iunie, Agenția a început să distribuie motorina agricultorilor care au solicitat cantități mai mici de 2500 litri per persoană, cantitatea minimă eliberată fiind  de nouă litri. De asemenea, Tretiacov a specificat că Republica Moldova a primit circa cinci mii de tone, urmând să mai beneficieze de o mie de tone până la sfârșitul lunii iulie. Acest ajutor urmează să fie distribuit  pentru 3416 agenți economici. 

"Până în prezent, am repartizat 1404 tone la 190 de agenți economici. Aceștia sunt cei care au avut de primit mai mult de 2500 litri de motorină. Este pentru prima dată când motorina le este adusă beneficiarilor. De ieri am început să distribuim motorina agenților economici care au solicitat cantități mai mici”, a menționat şeful ARM.

Agenția Rezerve Materiale din subordinea MAI este responsabilă de recepționarea, depozitarea, păstrarea, evidența şi distribuirea motorinei. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, prin intermediul Agenției de Intervenție şi Plăți pentru Agricultură (AIPA), stabilește cantitatea eligibilă de motorină pentru fiecare producător agricol, solicitant de ajutor umanitar, în baza cererilor depuse la AIPA. 

Acest ajutor umanitar face parte din pachetul de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău la 29 decembrie 2020 și completează alte acțiuni, printre care donarea a peste 300 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, precum și echipamente medicale în valoare de 2,3 milioane de euro.

foto: app.emaze.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!