ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Studenţii UTM au proiectat un Skatepark care va fi creat în capitală

10:16 | 18.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Un Skatepark, proiectat de studenţii Universităţii Tehnice a Moldovei (UTM), va fi creat în sectorul Râşcani din capitală, transmite MOLDPRES.

Proiectul a fost prezentat în cadrul unei expoziţii de proiecte, la Facultatea de  Urbanism și Arhitectură a Universităţii Tehnice. „Printre lucrările studenților Departamentului Arhitectură, anul V, a fost şi un grup care și-a propus reamenajarea scuarului din preajma unui magazin de pe str. Iuri Gagarin și transformarea acestuia într-un mediu recreațional, propice pentru plimbări pe skateboard-uri – Skatepark”, au explicat pentru MOLDPRES surse de la UTM.

Conform sursei citate, „proiectele-schiță elaborate sub îndrumarea tinerelor profesoare Sorina-Nicoleta Grati și Elena Aricova, au fost peste așteptările administrației magazinului. În urma jurizării, au fost alese cele mai bune soluții în viziunea Departamentului Marketing al companiei Maximum Electronic SRL, care a oferit studenților diplome și premii generoase”.

Astfel, Diplomă de gradul I a obținut  Maria Guzun; Diplomă de gradul II – Cristian Zagorodnii şi Diploma de gradul III i-a revenit Tetianei Hutsan.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!