ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU a participat la ședința Comitetului Director al Proiectului Transfrontalier SMURD

14:33 | 18.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a participat la cea de-a șasea ședință a Comitetului Director în cadrul Proiectului Transfrontalier SMURD-2, acesta fiind derulat în baza Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 al Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat a Inspectoratului nominalizat, în perioada 15-16 iunie, la Iași, a avut cea de-a șasea ședință a Comitetului Director sus-numit la care a participat șeful IGSU, Mihail Harabagiu și reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în realizarea proiectului printre care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI România, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI România, Ministerul Sănătăţii din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi, România, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova, Institutul de Medicină Urgentă din R. Moldova.

Potrivit informației prezentate, participanții la întruniri au discutat progresele, problemele și riscurile în  implementarea proiectului. Totodată la ședința care a avut loc pe 16 iunie membrii grupului de lucru au examinat revizuirea planului de intervenție comun și a procedurilor asociate etc.

Proiectul transfrontalier SMURD-2 este finanțat de Uniunea Europeană cu un buget de peste 10 mln de euro și prevede reconstrucția a două puncte de operare SMURD la Ungheni şi Cantemir, construcţia a patru heliporturi pentru elicoptere SMURD în preajma a patru spitale din municipiile Chişinău, Bălţi şi Cahul, achiziționarea a 14 autospeciale specifice misiunilor SMURD, dar si construcția a doua Unități de Primiri Urgențe la Chișinău și Bălți. Perioada de implementare a activităţilor nominalizate este finalul anului 2022.

foto: tv8.md

img21004323

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!