ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția de Dezvoltare Regională Sud are un nou director

11:04 | 22.06.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Noul director al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud este Olga Gorban, care a fost prezentată colectivului de către ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, transmite MOLDPRES.

"Vă adresez felicitări și vă doresc să înregistrați succese remarcabile prin atingerea scopurilor propuse și să aduceți o contribuție substanțială în procesul de implementare a proiectelor de dezvoltare regională, precum și în procesul managerial al instituției", a spus ministrul.

La rândul său, Olga Gorban a  mulțumit pentru încrederea acordată și a menționat că va depune tot efortul ca instituția să activeze în beneficiul cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud, obținând rezultate palpabile în vederea realizării eficiente a priorităților și obiectivelor politicii naționale de dezvoltare regională.

"Regionalizarea, cooperarea și atragerea investițiilor vor fi punctele principale pe care ne vom baza activitatea. Sperăm să implementăm cât mai multe proiecte în Regiunea de Dezvoltare Sud, într-un mod transparent și echitabil, astfel încât acestea să impulsioneze realmente dezvoltarea socio-economică a celor opt raioane, făcând ca regiunea să devină una mai atractivă pentru localnici și investitori și mai competitivă”, a relevat Gorban.

Olga Gorban au fost aleasă în funcția de director al ADR Sud în bază de concurs, pentru o perioadă de patru ani. Concursul a fost organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Olga Gorban are 46 de ani și este licenţiată în economie. A absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, specialitatea Management, și a activat mulți ani în calitate de șef al Direcției Finanțe la Consiliul Raional Cimișlia. Este magistru în economie, absolvind Academia de Administrare Publică a Republicii Moldova.

Anterior, funcția de director al ADR Sud a deținut-o Maria Culeșov, care a activat în acest post în perioada 2009-2021.

foto ADR Sud

img21004413

img21004413

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!