ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lucrările de asigurare cu apă a patru sate din raionul Leova se apropie de finalizare

12:27 | 29.06.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Peste 12 mii de cetățeni din localitățile Iargara, Filipeni, Romanovca şi Cupcui din raionul Leova vor beneficia de servicii de apă îmbunătățite. Proiectul este implementat cu susținerea Uniunii Europene şi este deja la etapa lucrărilor de construcție a rețelelor de apeduct interne, ceea ce reprezintă circa 88% din volumul total al lucrărilor, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, rețeaua de apeduct va avea o lungime totală de 99 km. Lucrările de construcție în cadrul proiectului  au demarat la finele lunii septembrie a anului 2020. “Până în prezent, a fost finalizată construcția a 86,5 km de rețea, aceasta fiind realizată în proporție de 87,5%”, indică ADR Sud.

Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul proiectului "Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova" este de peste 91 de milioane de lei, dintre care circa 10 milioane de lei reprezintă contribuția locală a beneficiarilor.

În cadrul acestei măsuri investiționale, antreprenorul contractat a mai construit două rezervoare de apă și cinci instalații de dezinfectare a apei cu hipoclorit de sodiu. Proiectul prevede, de asemenea, branșarea a 3409 consumatori la rețelele de distribuție a apei nou-construite, dintre care 2983 de conexiuni au fost deja realizate.

Ca urmare a implementării acestei măsuri investiționale, se așteaptă ca 12100 de cetățeni din aceste localități să beneficieze de un acces îmbunătățit și durabil la servicii de alimentare cu apă. 

Proiectul "Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova" este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Sud și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei  Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

foto: ADR Sud

img21004617

img21004617

img21004617

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!