ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Olanda va continua să sprijine Republica Moldova în realizarea agendei interne, dar și la nivel european

13:45 | 08.07.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi la telefon cu Prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte. Șeful statului i-a mulțumit pentru menținerea Republicii Moldova în grupul țărilor beneficiare de asistență olandeză pentru dezvoltare, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Mi-am exprimat speranța că vom fi susținuți în continuare în procesul de transformare a statului. Am menționat, în special, ajutorul acordat de partenerii olandezi pentru sporirea și consolidarea capacităților autorităților publice locale din Moldova, dar și numeroasele proiecte de susținere a presei independente. De asemenea, am discutat despre cooperarea pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii”, a spus Maia Sandu.

La rândul său, Prim-ministrul Mark Rutte a dat asigurări că Regatul Țărilor de Jos va sprijini Republica Moldova în procesul de transformări interne, precum și în realizarea agendei noastre la nivel european. „În acest context, l-am invitat pe domnul Rutte să viziteze Republica Moldova, atunci când îi va permite agenda”, a afirmat Președintele Maia Sandu.

foto: Președinție

img21004889

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!