ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC: Toate secțiile de vot din țară s-au deschis la ora 7.00

08:19 | 11.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Toate secțiile de vot din țară s-au deschis la ora 7.00. În străinătate, procesul de vot a demarat în majoritatea statelor. Anunțul fost făcut în această dimineață, în cadrul unui briefing, de către președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, pentru scrutinul de astăzi au fost constituite 2 150 de secții de votare, dintre care 150 peste hotarele țării, iar 41 de secții în localitățile din stânga Nistrului. La urne sunt așteptați 3.282.288 de cetăţeni ai R. Moldova cu drept de vot.

În secțiile de votare de pe teritoriul țării cetățenii își pot exercita dreptul la vot cu buletinul de identitate și fișa de însoțire, care confirmă domiciliul sau reședința pe teritoriul secției de votare. De asemenea, se poate vota cu buletinul de identitate provizoriu și cu legitimația de serviciu, iar militarii în termen - cu livretul militar. Peste hotarele țării, moldovenii vor putea vota cu pașaportul, inclusiv cel expirat, buletinul de identitate sau livretul de marinar. Scrutinul de astăzi va fi monitorizat de peste 1 800 de observatori naționali și 600 internaționali, acreditați de Comisia Electorală Centrală.

Astăzi, în contextul pandemiei de COVID-19, cetățenii sunt rugați să intre în cabinele de vot cu măști de protecție și să-și ia propriul stilou pentru a semna în liste.

În cursa pentru Legislativ s-au înscris 23 de candidați.

img21004938

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!