ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: Aceste alegeri sunt despre puterea oamenilor

11:37 | 11.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Aceste alegeri sunt despre puterea oamenilor, nu despre puterea politicienilor, şi vreau să-i încurajez să creadă în puterea lor. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după ce şi-a exercitat astăzi dreptul la vot în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, transmite MOLDPRES.

„Astăzi cetăţenii pot alege un legislativ cinstit care să lucreze în interesul lor. Parlamentul gestionează banii ţării şi trebuie să fim atenţi cui dăm acest drept. Parlamentul votează legi şi aceste legi trebuie să fie în folosul oamenilor”, a relevat Maia Sandu.

Şeful statului a specificat că  vrea să lucreze „cu un parlament cinstit şi un guvern competent şi responsabil”. „Împreună să facem viaţa mai bună pentru cetăţenii Republicii Moldova, împreună să curăţăm instituţiile statului şi să le facem funcţionale cu oameni oneşti. Puterea e în mâinile poporului și am încredere că cetățenii vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic”, a spus Maia Sandu la ieşirea din secţia de votare.

Totodată, Preşedintele a menţionat că urmăreşte cu ce dificultăţi se confruntă cetăţenii pentru a-şi exercita dreptul la vot. Maia Sandu a îndemnat funcţionarii şi demnitarii responsabili de buna desfăşurare a alegerilor parlamentare să-şi facă treaba onest şi conform legii, să nu distorsioneze şi să nu încalce legea, altminteri vor fi sancţionaţi.

Pe 28 aprilie, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Legislativului şi a anunţat că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie. 

img21004951

img21004951

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!