ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia municipală de Sănătate Publică va decide asupra gradului de alertă în sănătate în capitală

10:47 | 12.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău se va întruni în această săptămână pentru a stabili care este incidența de COVID-19 și a lua decizii referitoare la gradul de alertă în sănătate în capitală, transmite MOLDPRES. 

Primarul Ion Ceban a solicitat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipalității, convocarea ședinței comisiei nominalizate pentru a se stabili gradul de incidență a COVID-19 și a reduce, sau nu, măsurile de prevenire a infecției cu coronavirus. „Solicit convocarea acestei ședințe în săptămâna curentă pentru a cunoaște dacă reducem sau nu măsurile de prevenție împotriva COVID-19. Este o totală incertitudine în acest sens, trebuie să avem o claritate”, a specificat Ceban. 

În același timp, șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, Boris Gâlcă, a declarat că în municipiul Chișinău sunt doar 56 de cazuri de forme ușoare de coronavirus care sunt tratate la domiciliu, dar că au apărut 39 de focare noi. 

În prezent, în municipiu este instituit Cod galben de sănătate publică.

img21004977

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!