ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vaccinurile Johnson & Johnson au fost distribuite centrelor de imunizare din țară

15:02 | 15.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 iul. /MOLDPRES/. Cele 151.200 de doze de vaccin Janssen/Johnson & Johnson, livrate prin intermediul platformei COVAX, au ajuns astăzi în toate cele 530 de centre de vaccinare din Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/, 15 mii de doze au fost repartizate pentru localitățile din stânga Nistrului.

Ieri, lucrătorii medicali implicați în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 au fost instruiți privind  distribuirea, stocarea și administrarea corectă a serului Janssen/Johnson & Johnson. Instruirea s-a desfășurat în cadrul unui atelier online, organizat de către MSMPS și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății.

Vaccinul Janssen/Johnson & Johnson este produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson. Serul se administrează intramuscular cu o singură doză și este recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19. Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Janssen/Johnson & Johnson au fost administrate în toată lumea.

În Republica Moldova, urmează să ajungă prin intermediul COVAX un lot total de 518.000 de doze de vaccin Janssen/Johnson & Johnson.

Duminică, 18 iulie, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va organiza un maraton de vaccinare, în cadrul căruia doritorii se vor putea imuniza cu serul Janssen/Johnson & Johnson.

foto: MSMPS

img21005108

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!