ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 80% din candidaţi au promovat examenul de bacalaureat profesional

09:37 | 16.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a anunţat rezultatele examenului de bacalaureat profesional, sesiunea 2021. Din cei 563 de candidați înscriși pentru susținerea examenului, 542 au reușit să-l susțină. Astfel, rata de promovare în sesiunea de bază a constituit 86,32 %, iar în sesiunea repetată - 83,58%, transmite MOLDPRES.

„Este evidentă oportunitatea susținerii examenelor de BAC profesional în baza curriculei și planurilor de învățământ studiate, fapt demonstrat de creșterea ratei finale de promovare a BAC-ului profesional, care constituie 96,27 %, față de rata finală de promovare la examenul național de bacalaureat din anul curent, sesiunea de bază, pentru elevii din colegii și centrele de excelență, care este de 43,53 %”, indică MECC.

Potrivit ministerului, sesiunea 2022 a examenului de BAC profesional urmează să fie susținută de circa şase mii de elevi. „Astfel, una dintre prioritățile enunțate în acest sens este necesitatea capacitării sistemului educațional, asigurării infrastructurii digitale, formării cadrelor didactice și delegării acestor competențe către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare”, conform Ministerului Educaţiei.

Examenul de bacalaureat profesional a fost organizat în sesiunea 2020-2021 urmare a modificării Codului Educației. Acesta este organizat pentru a oferi dreptul de acces în învăţământul superior la o specialitate din domeniul studiat absolvenților programelor de formare profesională tehnică postsecundară și postsecundară nonterţiară.

foto: Școala Profesională nr. 3 din Chişinău

img21005127

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!