ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În nordul țării a fost lansată o campanie de promovare a destinațiilor turistice

12:25 | 23.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, în colaborare cu echipa Redescoperă Moldova, au lansat, în premieră, o campanie de promovare a mai multor destinații turistice din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova prin intermediul unor spoturi și galerii de fotografii distribuite în mediul online. Ulterior, cele mai reprezentative poze se vor regăsi în unele publicații, transmite MOLDPRES.

În prima sa expediție, echipa Redescoperă Moldova a vizitat destinații turistice din raioanele Sângerei, Drochia, Edineț, Soroca, Ocnița și Briceni. Primele două spoturi sunt dedicate Caselor rurale „Albinuța” și „La Bunica” din Chișcăreni, Sângerei. În zilele următoare, vor mai fi distribuite în mediul online încă șase spoturi similare. În perioada 24-25 iulie, echipa Redescoperă Moldova se va deplasa în cea de-a doua expediție în nordul țării.

Aceste activități de promovare se desfășoară în cadrul proiectului „Agricultura ecologică ca promotor pentru dezvoltarea destinației turismului prin brandingul produselor locale”, finanțat prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace. Programul este implementat de ADR Nord și compania slovacă Pro4CE, specializată în oferirea de consultanță în domeniile agricultură ecologică, turism și investiții în Europa centrală, în parteneriat cu Agenția de Investiții din Republica Moldova și Asociația „ECO-Partener”.

Până în prezent, în cadrul proiectului au fost desfășurate mai multe activități, menite să identifice și să promoveze produse agricole locale (organice) care pot deveni „mărci locale” pentru regiune în ceea ce privește dezvoltarea destinației turistice. În acest sens, în lunile iunie și iulie 2021, experții slovaci Pro4CE au vizitat împreună cu specialiști din ADR Nord mai multe locații din raioanele Soroca, Drochia, Sângerei și Edineț, unde sunt dezvoltate mici afaceri în domeniul producerii și comercializării fructelor uscate, legumelor, pomușoarelor, precum și afaceri locale în apicultură și turism.

foto: ADR Nord

 

img21005324

img21005324

img21005324

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!