ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

17:30 | 23.07.2021 Categorie: Comunicate

Peste 700 de conducători ai instituțiilor de învățământ general din țară își vor dezvolta competențele manageriale

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Circa 730 de directori și directori adjuncți ai instituțiilor de învățământ general din țară își vor dezvolta competențele manageriale prin participarea la un program amplu de formare continuă organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova" (PRIM).

În perioada 15 iulie -13 august 2021 și ulterior, 11 octombrie -10 decembrie 2021, 19 formatori naționali vor organiza sesiuni de formare continuă online în conformitate cu programul de formare privind implementarea Standardelor de competență profesională a cadrelor manageriale din învățământ general.

Programul de formare continuă este constituit din șase module care corespund domeniilor standardelor de competență profesională aprobate de MECC: Viziune și strategii;  Curriculum; Resurse umane; Resurse financiare și materiale; Structuri și proceduri; Comunitate și parteneriate.

Prin urmare, managerii vor învăța cum să gestioneze procesul de elaborare și implementare a proiectelor de dezvoltare a instituției de învățământ general în vederea promovării politicii educaționale naționale și locale; cum să dezvolte și să diversifice oferta curriculară în vederea valorificării potențialului individual, instituționalși comunitar; cum să gestioneze resursele materiale și financiare în vederea asigurării unui mediu de învățare sigur și motivant; cum să asigure mediul stimulativ și cooperant în vederea dezvoltării continue a capitalului uman al școlii sau cum să creeze parteneriate în vederea asigurării progresului instituției de învățământ general.

Acest program a fost elaborat în 2016 și ajustat în 2020,urmare a unui studiu de evaluare care a relevat punctele tari și punctele slabe ale acestuia, fiind totodată adaptat pentru organizarea sesiunilor de formare continuă la distanță.

Beneficiarii programului de formare continuă sunt convinși că aceste sesiuni vor fi foarte utile și speră că în cadrul acestora vor avea cât mai multe activități practice.

 


Amintim că de stadii de formare continuă similare au beneficiat anterior circa 30% din cadrele manageriale din țară, iar urmare a formărilor din anul curent, ponderea directorilor și directorilor adjuncți formați în cadrul proiectului implementat de MECC va ajunge la 50%.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!