ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția de Frontieră a demarat pregătirile pentru paradă

12:34 | 28.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. 70 de angajați ai Poliției de Frontieră se pregătesc începând de astăzi pentru parada militară, consacrată aniversării a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al instituției, antrenamentele se desfășoară zilnic în orașul Ungheni.

Ieri și conducerea Armatei Naționale a anunțat că a demarat antrenamentele pentru paradă. Potrivit comandantului Armatei Naționale, Igor Gorgan, la parada din 27 august vor participa militari din garnizoanele Bălţi, Chişinău şi Cahul, Academia Militară „Alexandru cel Bun”, dar şi o formațiune a veteranilor conflictului armat din anul 1992 pentru apărarea integrității teritoriale şi independenței Republicii Moldova.

Antrenamentele comune cu efectivul din cadrul structurilor antrenate la paradă (MA, MAI, SIS) vor avea loc în luna august, sub podul de pe șoseaua Hâncești, cartierul Telecentru. Repetițiile generale se vor desfășura în Piaţa Marii Adunări Naţionale în a doua decadă a lunii august.

Decretul privind desfășurarea paradei militare cu prilejul sărbătoririi aniversării a 30-a a proclamării independenței Republicii Moldova a fost semnat de șeful statului, Maia Sandu, Comandant Suprem al Forţelor Armate şi publicat în Monitorul Oficial la 23 iulie.

foto: Poliția de Frontieră

img21005451

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!