ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: „Agenda este complexă, iar sprijinul partenerilor de dezvoltare, inclusiv al SUA, ne va fi de un real ajutor”

06:49 | 30.07.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat în după-amiaza zilei de ieri la o dezbatere dedicată țării noastre, organizată de German Marshall Fund din SUA alături de congresmanul David Price, copreședinte al Grupului de prieteni ai Moldovei în Congresul american, și de George Kent, asistent adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Biroul pentru Afaceri Europene și Euroasiatice din cadrul Departamentului de Stat, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

„Am mulțumit participanților pentru interesul față de țara noastră și pentru deschiderea de a ne sprijini la acest început de cale. Le-am vorbit despre reformele pe care urmează să le facă noul Guvern și despre prioritățile pe termen scurt și mediu ale țării”, a spus Maia Sandu.

În cadrul dezbaterii, șeful statului a menționat că Republica Moldova se află într-un moment istoric pentru dezvoltarea ei de mai departe și că trebuie să valorificăm la maximum această perioadă. „Combaterea corupției endemice, reforma justiției și a procuraturii, asigurarea integrității în sectorul public, dar și relansarea economiei, revizuirea politicilor agrare și de mediu, modernizarea sectorului de sănătate și a educației - toate necesită acțiuni rapide și hotărâte”, a menționat Președintele Republicii Moldova.

Maia Sandu a subliniat că agenda este complexă și ambițioasă, iar sprijinul partenerilor de dezvoltare - inclusiv al Statelor Unite, care de 29 de ani este unul dintre partenerii strategici ai Republicii Moldova - ne va fi de un real ajutor.

foto: Președinție

img21005490

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!