ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Legislativului a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova

15:15 | 04.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției generale comunicare și relații publice a Legislativului, discuțiile s-au axat pe intensificarea relațiilor în domeniile comercial-economic, financiar, umanitar, educațional și cultural între cele două țări. Președintele Parlamentului a adus mulțumiri pentru sprijinul oferit de Ungaria anul trecut în combaterea pandemiei și în echiparea lucrătorilor medicali în lupta cu Covid-19.

Părțile au convenit că parteneriatele în sfera bancară, farmaceutică și alte domenii trebuie extinse, iar țara noastră trebuie să profite de oportunitățile care i se deschid în prezent.

De asemenea, s-a discutat despre o colaborare mai activă pe dimensiunea parlamentară dintre Republica Moldova și Ungaria. În context, Sándor Szabó a transmis președintelui Parlamentului invitația adresată de Kövér László, președintele Adunării Naționale a Ungariei, de a participa la Forumul Parlamentar pentru Securitate și Informații ce va avea loc în septembrie curent la Budapesta.

În încheiere, diplomatul i-a dorit lui Igor Grosu succese în exercitarea funcției de speaker și în realizarea complexă a agendei legislative, care necesită eforturi accelerate și constructive.

foto: Parlament

img21005640

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!