ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ministrul de Externe Nicu Popescu a avut o convorbire telefonică cu omologul său român, Bogdan Aurescu

17:34 | 06.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu,  ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene,  a purtat astăzi o convorbire telefonică cu Bogdan Aurescu, ministru al Afacerilor Externe al României. Oficialul român a adresat felicitări cu ocazia învestirii noului Guvern de la Chisinău și a lansat o invitație de a efectua o vizită la București, invitația acceptată de șeful diplomației moldovene, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

În cadrul discuțiilor, miniștrii de externe au convenit accelerarea implementării proiectelor bilaterale prioritare și identificarea noilor oportunități care să răspundă necesităților concrete ale cetățenilor, în baza Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană al Republicii Moldova.

Nicu Popescu a menționat că preluarea experienței și expertizei României în materie de integrare europeană, realizarea proiectelor comune în domeniul infrastructurii energetice, transportului și comunicațiilor va apropia și mai mult Republica Moldova de Uniunea Europeană.

Totodată, vicepremierul a mulțumit demnitarului român pentru asistența consistentă oferită în combaterea pandemiei de COVID-19, România fiind în plan bilateral cel mai mare donator de vaccinuri pentru țara noastră.

La rândul său, ministrul Bogdan Aurescu a reafirmat sprijinul consecvent al României pentru agenda europeană a Republicii Moldova, aplicarea deplină a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și susținerea țării noastre la nivelul UE.

foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!