ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă cinci licee din Chișinău vor avea terenuri de fotbal cu gazon artificial

08:01 | 12.08.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Încă cinci instituții de învățământ din capitală vor avea finalizate terenurile de fotbal cu gazon artificial, care se construiesc în cadrul proiectului-pilot „Fotbal în școli", implementat de Primăria municipiului Chișinău împreună cu Federația Moldovenească de Fotbal, transmite MOLDPRES.

În perioada curentă sunt finalizate lucrările de amenajare a obiectivelor în liceele: „L. Deleanu", „N. Gogol", „Gaudeamus", „N. Iorga" și „G. Călinescu".

În prezent, pe teritoriile instituțiilor educaționale enunțate se desfășoară lucrări de reamenajare a terenurilor de sport, prin reconstrucția pistelor de alergări, delimitarea zonelor pentru sărituri în lungime, cele pentru jocuri sportive, montarea gardurilor de protecție etc.

În același timp, Direcția generală educație, tineret și sport a capitalei gestionează activitățile privind coordonarea planurilor individuale ce includ disciplina Fotbal, la profilul „Sport", având în vedere solicitările managerilor de licee la capitolul dat.

Potrivit primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, autoritățile locale își propun drept obiectiv creșterea numărului instituțiilor educaționale care beneficiază de terenuri de sport modernizate, prin investiții în infrastructură și crearea condițiilor necesare, astfel ca elevii să-și poată dezvolta abilitățile și talentul în acest domeniu.

Proiectul-pilot „Fotbal în școli" include șase instituții de învățământ din municipiul Chișinău. 

Foto: chisinau.md

img21005833

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!