ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

La Chișinău se va desfășura cel de-al doilea Maraton de imunizare pentru cadrele didactice

07:27 | 18.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. În zilele de vineri și sâmbătă (20-21 august), în intervalul orelor 08:00-17:00, la Centrul municipal de vaccinare din Chișinău se va desfășura cel de-al doilea Maraton de imunizare pentru cadrele didactice cu genericul „Hai la școală în siguranță". La eveniment sunt așteptați să se imunizeze împotriva COVID-19 toți angajații din sistemul educațional din capitală: cadrele didactice și personalul auxiliar, informează MOLDPRES.

La maraton vor fi disponibile vaccinuri de la diverși producători: Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, acțiunea are loc în contextul în care autoritățile locale își propun asigurarea procesului educațional cu prezența fizică în sălile de clasă a profesorilor şi elevilor.

Vineri, în prima zi a evenimentului, sunt invitate pentru imunizare cadrele didactice și personalul auxiliar din învăţământul general (şcoli, grădiniţe), iar sâmbătă sunt programați să primească serul antiCOVID angajaţii Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului şi cei ai Direcţiei Cultură.

Vaccinul este administrat gratuit, în baza actului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.

Capacitatea Centrului municipal de vaccinare este de 1200 de persoane pe zi.

Primăria capitalei va instala în preajma Centrului municipal de vaccinare corturi anticaniculă. Tot aici va fi mobilier urban şi apă potabilă, iar polițiștii și voluntarii de la Centrul municipal de Tineret Chişinău vor fi prezenți pentru a ajuta la necesitate.

Foto: chisinau.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!