ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Verde din Chișinău ar putea fi reamenajat

09:21 | 24.08.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău va amenaja, pe etape, Teatrul Verde din Parcul Valea Morilor, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat ieri, în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale,  că administrația capitalei dorește să amenajeze, pe etape, Teatrul Verde. “Municipalitatea nu dispune de suma integrală pentru o reparație capitală, costurile ridicându-se la mai multe milioane de lei. Am decis amenajarea Teatrului pe etape”, a specificat edilul capitalei.

Potrivit lui Ceban, la primă etapă va fi elaborată proiectarea parcului integral, pentru ca apoi să se treacă la reabilitarea scaunelor și întregului teritoriu unde se află sala în aer liber. Cea de-a treia etapă ține de amenajarea unei parcări în partea de sus a teatrului, pentru ca în final să fie reabilitate scena și edificiul. “În timpul apropiat vom iniția consultări cu organizatorii de evenimente, pentru a formula o concepție generală privind modul în care se poate reamenaja acest teatru”, a explicat edilul.

Ion Ceban a subliniat că necesitatea renovării Teatrului Verde este una care pleacă din rațiuni de sănătate publică, locația în aer liber fiind una mai sigură pentru desfășurarea unor evenimente culturale. “Teatrul este solicitat, iar locuitorii sunt dornici de a veni la evenimente. Municipalitatea trebuie să valorifice acest spațiu, care are un loc special în istoria Chișinăului”, a specificat oficialul.

Teatrul Verde din municipiul Chișinău are o capacitate de 6700 de locuri și se numără printre cele mai mari teatre în aer liber din Europa.

Foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

img21006171

img21006171

img21006171

img21006171

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!