ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost lansate evenimentele festive dedicate sărbătorii ”Ziua Independenței Republicii Moldova”

09:30 | 27.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 aug. /MOLDPRES/. Manifestările dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova au început, în dimineața zilei de astăzi, cu ceremonia depunerii de flori la Complexul Memorial ”Eternitate”, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

La solemnitate au participat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu Președintele țării, Maia Sandu, și Prim-ministrul Natalia Gavrilița. 

Înalții oficiali au depus flori la Monumentul ”Maica Îndurerată” ridicat în cinstea eroilor căzuți pentru independența Republicii Moldova în conflictul armat de pe Nistru. A fost ținut un minut de reculegere și executate salve de foc în memoria eroilor căzuți.

Declarația de Independentă a Republicii Moldova a fost adoptată și semnată de 278 de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, la 27 august 1991.

Foto: Parlament

img21006297

img21006297

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!