ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cu prilejul Sărbătorii Naționale ”Limba noastră”, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a depus flori pe Aleea Clasicilor

11:28 | 31.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 aug. /MOLDPRES/. Cu prilejul Sărbătorii Naționale ”Limba noastră”, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de alți deputați, a depus astăzi flori la busturile mai multor scriitori și poeți de pe Aleea Clasicilor din Grădina publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt”, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Cu ocazia sărbătorii, Igor Grosu a adresat un mesaj de felicitare cetățenilor, în care, între altele, se arată:

”Astăzi, 31 august, sărbătorim ziua limbii române – limbă care ne definește, ne afirmă identitatea, dar și ne unește. Vreau să aduc sincere mulțumiri celor care vorbesc și păstrează graiul românesc. Mă bucur să aud când cetățenii noști aflați peste hotare le vorbesc copiilor în limba română, le citesc povești sau poezii ori ascultă cântece în română. Eu îmi doresc ca, la 30 de ani de Independență, să fim mândri că vorbim românește. Doar așa ne vom putea respecta și promova valorile noastre naționale”.

Foto: Parlament

img21006352

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!