ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a fost lansată prima bibliotecă digitală agricolă

10:17 | 15.09.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Platforma media Agrobiznes.md, în parteneriat cu proiectul USAID APM și Tekwill –  USAID și Suedia, a lansat prima bibliotecă agricolă digitală https://biblioteca.agrobiznes.md/  ce va asigura tinerii care studiază specialități agricole, fermierii, dar și alți actori din sectorul agricol cu surse sigure de informare despre tehnologii moderne de producere incluse în ghiduri și manuale utile, comunică MOLDPRES.

Luminița Crivoi, directorul de Dezvoltare Agrobiznes.md, a menționat la lansare că biblioteca reprezintă o platformă accesibilă tuturor în cadrul căreia vor fi integrate ghiduri și manuale elaborate de unii dintre cei mai buni specialiști din țară și de peste hotare. “Fiecare utilizator va putea descărca informația necesară și găsi publicații similare în funcție de subiectul ales”, a spus Crivoi.

Scott Hocklander, șeful misiunii USAID în Moldova, a menționat că utilizarea tehnologiilor digitale este o premisă pentru un schimb eficient de cunoștințe într-un sector agricol modern, iar accesul online la informație este deosebit de important în condițiile mobilității și întâlnirilor fizice limitate de pandemia de COVID-19.

„Educația continuă și implementarea noilor practici agricole și tehnologii inovative este un element critic pentru dezvoltarea și menținerea unei afaceri agricole de succes. În acest scop, USAID s-a asociat cu inițiativa Agriobiznes.md de a dezvolta o bibliotecă digitală agricolă, care va fi o platformă sigură pentru acces la informația și materiale educaționale cu profil agricol, pentru o audiență vastă din Moldova - fermieri, tineri, mediul academic și diaspora care ar fi interesată în dezvoltarea afacerilor în țară. Suntem entuziasmați de faptul că mai mulți parteneri de dezvoltare și organizații locale s-au alăturat acestei inițiative promovate de USAID și mediul de afaceri, iar volumul de resurse educaționale accesibile fermierilor și studenților este într-o continuă creștere. Suntem convinși că biblioteca agricolă on-line va fi un instrument digital prețios pentru sectorul agricol din Moldova și va contribui la accelerarea inovației și folosirea tehnologiilor de ultimă oră în sector”, a opinat Hocklander.

Datele statistice arată că peste 850.000 de moldoveni muncesc în agricultură și generează, anual, aproximativ 13% din PIB-ul țării.

Foto: agrobiznes.md

img21006747

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!