ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

R. Moldova va primi 24,8 mln euro de la Banca Mondială pentru imunizarea populației

10:35 | 16.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de finanțare adițională, în sumă de 24,8 milioane de euro, sub formă de credit, pentru implementarea procesului de imunizare împotriva infecției COVID-19, la nivel național. În acest scop, Guvernul a aprobat ieri ratificarea Acordului de finanțare dintre Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19 – finanțare adițională”, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.  

Mijloacele bănești vor fi folosite pentru achiziționarea vaccinurilor, investiții în sistemele lanțului frigorific, dezvoltarea sistemelor informaționale în sănătate, gestionarea deșeurilor medicale, precum și acordarea de asistență tehnică destinată fortificării capacităților de implementare a procesului de imunizare. 

Republica Moldova va putea achiziționa vaccinurile din diferite surse, inclusiv direct de la producători sau prin intermediul platformei COVAX și din alte state ce dispun de stocuri suplimentare de vaccinuri, ținând cont de raportul calitate-preț, standardele de reglementare, capacitatea sistemului național de imunizare, precum și de durata de livrare. 

Acordul de finanțare cu AID privind implementarea Proiectului „Răspuns de urgenţă la COVID-19 – finanţare adiţională” a fost semnat de către Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu la 9 august curent. Termenul de implementare a Acordului este până la data de 30 aprilie 2023.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!